Wachttijd

Wachttijd Volwassenen (Zorgprestatiemodel: GBGGZ en SGGZ)

Laatste update: 5 december 2023

Aanmeldwachttijd (voor alle hoofddiagnosegroepen)
De gemiddelde aanmeldwachttijd geeft aan hoe lang de wachttijd na aanmelding is tot het intakegesprek plaatsvindt. De aanmeldwachttijd per locatie is:

Arnhem: negen maanden
Elst: negen maanden
Heelsum: drie maanden
Huissen: negen maanden
Nijmegen: zes maanden
Renkum: vijf maanden
Wijchen: drie maanden

Behandelwachttijd (voor alle hoofddiagnosegroepen)
De behandelwachttijd geeft aan hoe lang de wachttijd na het intakegesprek is tot de behandeling plaatsvindt. GGZ Scharwächter hanteert geen wachttijd tussen start intake en start behandeling. De behandelwachttijd is dus nul weken.

Wachttijd afhankelijk van zorgverzekeraar: nee.

Wachtlijstbemiddeling:
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen vier weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen tien weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Netwerk
Het kan zijn dat u na aanmelding bij GGZ Scharwächter, vanwege bijvoorbeeld de wachttijd of voor het zorgaanbod, verwezen wordt naar Psychotherapiepraktijk Scharwächter, waar GGZ Scharwächter een samenwerking mee heeft. Dit gaat altijd in overleg met u. De verschillende instellingen werken allemaal met een eigen Kwaliteitsstatuut, waaronder een eigen klachtenbehandeling.


Vragen

Heeft u vragen over de wachttijd dan kunt u contact met ons opnemen.